enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

    Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Çıkarılır?

    26.06.2024
    15

    Sanayi Sicil Belgesi çıkarabilmek için, Sanayi Şirketleri, imalat ve imalat şirketleri, elektrik veya diğer enerji üreten enerji santralleri, formüle edilen şirketler ve yazılım şirketleri ile Ticaret Sicili Kanunu’nda belirtilen şartları sağlayan kuruluşlar, faaliyetlerine başladıklarında Ticaret Sicil Belgesi almakla yükümlüdürler. Bu belge zorunludur. Belge olmadan firma ya da firmalar faaliyetlerini yürütemezler. Denetleme yapıldığı zaman takılırlar ve işletmelerin üretimi durur ve zarara uğrayabilirler.

    Bu sebeple şirket kurulumu yaptıktan sonra firmanın faaliyetini sürdürebilmesi ve işlerini yapabilmesi için gerekli olan Sanayi Sicil Belgesinin de çıkartılması gerekmektedir.

    Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Çıkarılır?

    Ticaret Unvanı Tescil Kanunu’na göre, şirketin bir önceki yıl faaliyetlerini, takip eden yılın Nisan ayı sonuna kadar yıllık iş planı adı altında ticari unvan bilgi sistemi üzerinden bildirmesi gerekmektedir. Bu kurala uyulmaması durumunda cezai yaptırım uygulanmaktadır ve cezaları yıldan yıla artış göstermektedir. Uygun cezanın ödenmesi, endüstri kayıt bilgi sistemine girmemiz gereken veriler için çalışanları sorumluluktan kurtarmayacaktır.

    Tüccarlar, ilk kayıt tarihinden itibaren en geç iki ay içinde Ticaret Siciline kayıt yaptırmak zorundadır. Aksi takdirde para cezası kesilecek ve taraflara bilgi verilecektir. Ticaret Sicil Belgeleri, Kapasite Raporları gibi iki yıl geçerlidir. Belgeler son teslim tarihinden önce düzeltilmelidir. Bu iki belge birbirinden ayrı düşünülemez. Bunun nedeni, içerik, kapsam ve kapsam açısından önemli farklılıklar olmasıdır. İşyeri Tescil Belgesi alınmadan önce kapasite raporu alınmalıdır.

    Ticari Sicil Belgemi/Vize İşlemimi Nasıl Yenilerim?

    İş sicil belgeleri iki yılda bir düzenlenir. Kapasite raporu iki yılda bir güncellenecektir, bu nedenle güncel kapasite bildirimini aldıktan sonra Ticaret Sicil Bilgi Sistemi’ndeki bilgilerinizi güncellemeniz ve vize başvurunuzu yapmanız gerekecektir. Çeşitli durumlarda (yer değiştirme, ürün/faaliyet değişikliği, şirket sicil kaydı değişikliği vb.) sanayi sicil belgesinin bir ay içinde Bakanlığa bildirilmesi gerekmektedir.

    Sanayi Sicil Belgesi Üzerinde E-Devlet Girişi İçin Hangi Bilgiler Gereklidir?

    Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden yapılan başvurular için. Şirket tarafından onaylanan onay belgeleri (sektör sicil bilgi sisteminde şirketimiz adına hareket edebilmek için); kurumsal işlemlerin yapılabilmesi için İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı onayı gerekmektedir. İzin alınması halinde e-Devlet/SSBS ekranı firmanızı gösterecek ve işlem yapabileceksiniz. Onaylandıktan sonra, kişi yeniden onaya ihtiyaç duymadan şirket adına hareket edebilir.

    Bir başkası sizden onay istediğinde ilk yetkili kişinin ekranından çıkıp diğer yetkili kişinin ekranına düştüğünüzde Ticari Unvan Tescil Bilgi Sisteminde yalnızca bir kişinin işlem yapabileceğinin unutulmaması gerekmektedir. Danışman denetim ve tavsiyesi olarak; işletme tescili belgelendirme süreç adımlarını en hızlı ve doğru şekilde yürütür, ilgili Genel Müdürlüğe talepte bulunur.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.