Güncel İtfaiyeci Maaşları Ne Kadar?
İtfaiyeci olmak isteyen kişiler kadrolu itfaiyeci maaşları hakkında fikir sahibi olmak isteyebilmektedir. Bu kişiler yangınları söndürmekle görevli olup bu konu üzerine gerekli eğitimleri de almaktadır. İtfaiyeci olabilmek için bazı şartlar gerekmekte olup bunlardan bazıları şöyledir.
- Yükseklik korkusu olmama
- Minimum lise ve dengi okullardan mezun olma
- 30 yaşını doldurmama
- KPSS’den en az 60 alma
- Kadınlarda en az 1.60, erkeklerde ise en az 1.67 olma
- T. C. Devleti vatandaşı olma
- Sabıka kaybı olmama
- Kapalı alan korkusu olmama
İtfaiyeciler kaç TL alır merak edenler, başvuru için ne gibi şartların olduğu da önceden bilmelidir. İtfaiyeci olmak isteyen kişiler bahsettiğimiz gibi Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeli, bundan en az 60 puan başarılı bir şekilde almalıdır. Ancak taban puanların farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır.
Ayrıca alım şartları da senelere göre değişebilmektedir. Bu bakımdan boy ve kilo oranlarına da güncel olarak bakmak önerilmektedir. Kişiler başvurmadan önce her zaman şartları sağlayıp sağlamadığını kontrol etmelidir.
En Yüksek İtfaiyeci Maaşı
En Yüksek İtfaiyeci Maaşı ne kadar birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Aşağıda olan tabloya bakarak bu konu hakkında ayrıntılı bir fikir sahibi olmanız mümkündür.Derece Maaş Yeni Başlayan İtfaiye Eri Maaşı 34.350 TL Lise Mezunu İtfaiye Eri Maaşları 35.000 TL Kadrolu İtfaiyeci Maaşları 34.350 TL – 37.500 TL İtfaiyeci Amir Maaşları (Önlisans) 39.000 TL
Kadrolu itfaiyeci maaşları en yüksek ise sektör ve deneyime göre 40.000 TL olabilmektedir. Bu nedenle farklı derece ve unlara göre alınan maaşlar da değişmektedir. Göreve 10/1 kadro derecesi ile başlamışsa ortalama maaş 34.350 olmaktadır.
Kadrolu İtfaiyeci Maaşları Nasıl?
Kadrolu itfaiyeci maaşları yukarıda olan tablodan ayrıntılı olarak incelenebilir. Bu mesleği düşünüyorsanız başladıktan sonra ne gibi görevleri olduğunu da bilmek önerilmektedir. Bu kapsamda bazı görevler şöyledir.
- Halk ve kurumları yangın üzerine bilgilendirme
- İtfaiye üzerine kamuoyunu belediye başkanı izniyle bilgilendirme
- Motorlu araçlar da dahi, tüm aletlerin bakım ve onarımıyla alakadar olma
- Deprem tarzı afetlerde göçük altında kalan kişileri kurtarma
- Yangın, sel, deprem tarzı afet ve acil olaylarda olay yerine gidip müdahale etme
- Yangın çıkan yerlerde müdahale ederek söndürme, olay yerindeki kişileri ilgili ortamdan uzaklaştırma
Bu bakımdan görevleri sadece yangınları söndürmek ile sınırlı değildir. En Yüksek İtfaiyeci Maaşı kadar bunları bilmek de kişiler için öne taşımaktadır.