enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Danışmanlık Mesleği ve Maaşları, Danışman Nasıl Olunur?

04.05.2024
4

Danışmanlık Mesleği ve Maaşları, Danışman Nasıl Olunur? Danışmanlık alanında en uzmanlaşmış kişilerin ihtiyaç doğrultusunda sağladığı bir hizmettir. Danışmanlık sektörü ise uzmanlık alanına göre değişmekle birlikte alanında uzmanlaşmış kişilerin sektörel bazlı vermiş olduğu hizmetlerin genelidir. Danışmanlık sektöründe yer alacak kişiler için en önemli kriterlerden biri alanında uzmanlaşmış olmasıdır. Ayrıca, alanında uzman kişilerin danışmanlık hizmeti verdiği sektörde daha önce iş yapmış olması da gerekmektedir. Danışman kişinin alanında bilgi ve tecrübe sahibi olması gerekmektedir.

Bir diğer kriter ise sektör içi ya da dışında bağlantılarının olması ve insanlarla olan iletişiminizdir. Danışmanlık sektörüne girecek kişiler her ne kadar alanında uzman kişiler olsa da danışmanlık verecek olduğu kurumlar ile iletişimini güçlü tutması gerekmektedir. İyi iletişimci, zaman ve kriz yönetimini iyi yapabilen bilgi ve tecrübeye sahip danışmanlar danışmanlık sektörü için biçilmiş kaftanlardır.

Birçok farklı alanda danışmanlık verilmektedir. Değişen dünya düzeninde ihtiyaçların da değişmesi ve artması sebebiyle gün geçtikçe de danışmanlık alınan alanlar değişmekte ve genişlemektedir.

Danışmanlık Sektöründe Ne Tür Alanlar Vardır?

Danışmanlık sektöründe birçok alanda hizmet verilmektedir. Bunlardan bazıları; insan kaynakları danışmanlığı, yönetim danışmanlığı, koçluk, liderlik, teknoloji danışmanlığı, mali danışmanlık, hukuk danışmanlığı, yatırım danışmanlığı gibi alanlardır. Günümüzde ayrıca danışmanlık sektörüne giriş yapmayı başaran diğer alanlar ise; siber güvenlik, sosyal medya danışmanlığı, ürün danışmanlığı, e-ticaret danışmanlığıdır. Yeni dünya düzenine ayak uydurmak isteyen, değişime açık ve gelişmek isteyen tüm firmalar ya da kişiler danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaktadırlar.

Danışmanlık Sektörüne Girmek İsteyen Kişilere Tavsiyeler

Danışmanlık sektörüne girmek isteyen kişilerin öncelikle hangi alanda iyi olduklarını belirlemeleri gerekmektedir. Ayrıca, seçtikleri alanda sürekli olarak okumalı ve bilgi düzeylerini aktif olarak güncellemeleri gerekmektedir. Dinamik dünya düzeninde dinamik bir meslek haline gelen danışmanlık, sürekli olarak bilgilerinizi güncellemenizi ve deneyim düzeyinizi arttırmanızı gerektirmektedir. Aşağıda danışmanlık sektöründe çalışmak isteyen kişilerin sahip olması gereken bazı kişilik özellikleri verilmiştir. Elbette bu özellikler, kişiden kişiye ve sektörden sektöre değişiklik gösterebilmektedir.

Kişilik Özellikleri

İyi dinleyici ve gözlemleyici,

Problem çözebilen,

Zaman ve kriz yönetiminde iyi,

Güçlü iletişimci,

İlgili alanda bilgi ve tecrübeye sahip,

Sürekli gelişime açık.

Danışmanlar  Ne Kadar Maaş Alır?

Çalışma alanlarına göre 2024 yılında danışmanlar yaklaşık 30.000 TL ile 100.000 TL arasında maaş alırlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.