enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Açık Provizyon Ne Demek?

16.05.2024
11

Banka kartını kullanırken kişiler çok çeşitli terimler ile karşı karşıya kalabilir. Açık provizyon terimi de bu terimler arasında yer almaktadır. Açık provizyon finansal işlemler ile ilgili olan belirli bir süre içerisinde bloke edilen tutarları ifade etmektedir. Açık provizyon detaylı bir şekilde algılandığı taktirde yapılan işlemlerde herhangi bir problem çıkmayacaktır.

Açık Provizyon Nedir?

Açık provizyon genel anlamda kredi kartı ya da banka kartı üzerinden yapılan herhangi bir alışveriş sonrasında ödeme yapım aşamasında kartı ait olan provizyonları ortaya çıkarır. Ödeme olması adına onay bekleyen işlemlere açık provizyon ya da provizyondaki işlemler denilmektedir.

Provizyon ise kredi kartı kullanıcıların kredi kartına bulunan limit bilgilerini kontrol edebilmek ve işlem güvenliğini sağlayabilmek için banka tarafından uygulanmış olan geçici bir kısıtlamadır. Kredi kartı üzerinden gerçekleştirilmiş olan herhangi bir işlem bekleyen provizyon olarak görüntülenmektedir. Bu süreç içerisinde işlemin güvenilir bir şekilde tamamlanabilmesi adına bir süre geçmelidir.

Bekleyen Provizyon ve Açık Provizyon Arasındaki İlişki Nedir?

Açık provizyon terimi aslında kredi kartlardaki ‘’bekleyen provizyon’’un başka bir adı olarak söylenebilir. Yani aslında temelde aynı anlamı taşımaktadır. Açık provizyon gerçekleştirilen bir işlemin herhangi bir şekilde tamamlanmadığını fakat belirli bir tutarın geçici bir şekilde bloke edildiğini göstermektedir. Bu süreç içerisinde işlemin gün sonuna kadar provizyonda kalması sağlanmaktadır. Ardından herhangi bir sorun çıkmazsa harcama kesin gerçekleşir

Açık Provizyon Nasıl Onaylanır?

Açık provizyon kredi kartı işlemleri üzerinden işlemin geçici bir süre boyunca blokajı olarak temsil edilmektedir. Açık pozisyonun onaylanması için ilk olarak işlemin yapılmış olması gerekir. Yani herhangi bir ödeme ya da harcama yapılmalıdır. Ardından kişinin kart bilgilerine girmesi gerekir.

Kredi kartı bilgileri girildiği taktirde bir süre boyunca tutar bloke edilir. İlgili banka ödenen tutarı reddeder ya da onaylar. Bu anlamda kart sahibinin hesap durumunu inceler. Eğer işlem onaylanırsa bu durumda açık provizyon başarıyla gerçekleşmiş olur.

İşlem onaylandıktan sonra açık provizyon kendiliğinden otomatik bir şekilde tamamlanmış olacaktır. Ancak bu süre hem güne yönelik olarak hem de bankaya göre değişiklik gösterecektir. Yani her banka için ya da her kart için açık provizyon işlem süresi aynı değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.